Yuu Solk

Grafikus

1993.12.04.-én láttam meg a napvilágot a győri kórházban, majd időm nagy részét ebben a városban illetve a hozzá közel fekvő Écs nevű településen töltöttem. Eddigi életem során egyszer sem jártam olyan képzésen vagy iskolában, ahol kifejezetten művészetről lett volna szó, inkább csak érintőlegesen, az építészet irányából ismerhettem meg ennek a világnak egy szeletét. Ennélfogva tanáraim csak korlátozott mértékben taníthattak nekem az épületek ábrázolásától eltérő témákban.
Tolnay Imre és Váray Ibolya küzdöttek meg ezzel a feladattal, de mellettük ki kell emelnem még két nevet. Szabó Ferdinánd műszaki ábrázolás tanárt, aki bevezetett a formák találkozásának világába, és Kottmayer Tibort, aki építészettörténeten keresztül mutatta be nekem a formák megértését.
Ők viszont már egy nagyban kifejlődött egyéni stílussal találták szemben magukat. Grafikai irányba egy amatőr művész, Pór Bertalan hatására indultam el és fejlőttem tovább autodidakta módon évekig.
Eközben szintén autodidakta módon irodalmi irányban is képeztem magam. Csatlakoztam az Oázis Magazin, a Wothungary, és a Haru Sekai csapatához, és fejlődtem egyre inkább ugyanabba az irányba, amelybe grafikailag. Mire 2019 márciusában megrendezésre került az első önálló kiállításom a győri Városháza étteremben, már egyértelműen szürrealistaként jellemez-hettem magam.
Én nem akarok olyan dolgot ábrázolni, ami kézzelfogható; arra törekszek a művészetemmel, hogy fogalmakat, érzelmeket ábrázoljak, láthatóvá tegyem a láthatatlant. 

Galéria

Írj nekem!

Kapcsolat

Mobil: 
E-mail: 


Az oldal támogatója a Napraforgó Webfejlesztés. A kiváló ár/érték arányú oldalak fejlesztője.

© Copyright 2020 Napraforgó Webfejlesztés.