free portfolio site templates

Szük Norbert

Festőművész

Mobirise

Festőművészként akril-vászon, olaj-vászon képeket alkotok egyre színesebb stílusban a rengeteg utazásom és a Balin töltött éveim hatása miatt. Minden művészeti irányzatot szeretek, de leginkább a szürrealizmus és a pop-art a kedvencem, amelyek érezhetőek is a művészetemben. Jelenlegi stílusom a legoptimistább és pozitívabb hangvételű, derűt és harmóniát sugároz. Negyvenkét éve festek, rengeteg stílus és irányzatom volt már, kerestem és kutattam önmagam, mindig kísérleteztem, emiatt művészetem számos korszakra és stílusra bontható fel. Törekszem az újításra és a megújulásra, ez hoz lázba a festészeti folyamat közben is.

Képeim nagyon népszerűek, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a Playboy Hungary magazin tizenkilenc éve a festményeimet használja illusztrációként. 

Grafikát és divattervezést tanítottam művészeti iskolákban, több festményem került már rá divattervezők által készített ruhákra, számos reklámgrafikai munkám szerepelt már plakátokon, CD borítókon. 

Művészeti menedzserként eddig kulturális eseményeket, alkotótáborokat, workshopokat, kiállításokat szerveztem Magyarországon és külföldön egyaránt. Indonéziában, Bali szigetén hosszabb ideig éltem és szerveztem művésztáborokat fotósoknak és festőművészeknek Ubudban, a művészetek városában, valamint az indiai Jodhpurba is szerveztem már hasonló programot művészeknek. 2000 és 2015 között több száz művészeti projektet terveztem és szerveztem le, több ezer fiatal alkotónak adva lehetőséget.

Jelenleg a szervezéseim háttérbe szorultak, a festészetemre sokkal több időt és energiát fordítok. A rengeteg inspiráció és kaland hatására a művészetem felé fordultam, elsősorban magamnak és feleségemnek szervezek kiállításokat.Több mint 300 hazai és külföldi egyéni kiállításunk volt.

 

Fábián György író, fiatalkori barátom, így vélekedik rólam:

Szük Norbertet fiatal kora óta ismerem. Pontosabban elsőként a képeit ismertem meg. A szinte még gyerek, de máris egy érett művész tudásával rajzoló és festő tehetség rögtön szemet szúrt a Kisalföld kulturális rovatában. A kiállítások során át, a Képzőművészeti Egyetem elvégzéséig követtem Norbert útját. Szédítő tempót diktált a művészetben. Fejéből és keze alól csak úgy omlott ki a csodás színekben pompázó festői SZÜKREALIZMUS. Az irányzatot ő teremtette meg, és ő vált eddigi egyetlen és igazán autentikus képviselőjévé. Szük Norbertet mindig más érdekelte. Pontosabban mindig érdekelte a más. Annak ellenére, hogy művészet jól elkülöníthető festői korszakokra bontható, mert kereste az újat, az inspirálót, mégis egységes egészet alkot. Mindezt úgy, hogy soha nem vonult el az igazán nagy és jelentős művészi kihívások elől. 2000-ben az ezredfordulóra alapította meg néhány művész és újságíró barátjával a KORSZAKVÁLTÓ CSOPORTOT. A csoport Győr városából kiindulva aztán meghódította monumentális munkáival Szegedet, Budapestet is. Alapelvük, mely a művészetet nem engedte csak kiállító termek hűvösében szunnyadozni, hanem óriási festmények képében élesztő hatással tűzfalakra, víztornyokra helyezte el, sokakat megihletett. Előfutára volt a ma már trendnek is betudható, látványművészet a klasszikusokból az utcán revolúciónak. És más művészeti ágakat is inspirált. Zenészek, graffitisek, művészeti fesztiválok szervezői merítettek belőlük. Szük Norbert a Korszakváltó Művészek gigászai közé a hazai festészet nagyjait is megnyerte. Szurcsik, ef Zámbó is ott volt a falra festők között. Szük Norbert szürrealitása nem a valóságtól elrugaszkodott világlátás. Ellenkezőleg. Arra épülő. Ezért tud egyszerre topon lenni a festészetben, ezért tud szinte havonta témájában megújulni, ezért képes még most is évente több száz magas színvonalú festményt adni az élménydús képeket kedvelő közönségnek. ÉS nem utolsó sorban, ezért tud nagy szívvel és még nagyobb szakmai tudással tanítani, fesztiválokat szervezni, élni saját életét, gazdagítani másokét. Szük Norbert festő. Festő tanár. Alkotó ember. Eddigi munkái, albumai, tárlatai a világ sok-sok táján Balitól egészen Ausztriáig azt bizonyítják, alkotásait, tehetségét elismerik. A legjobb szívvel ajánlom őt figyelmükbe!

Galéria

Írj nekem!

Kapcsolat

Mobil: +3630-998-1855
E-mail: szuk.norbert@gmail.com


Az oldal támogatója a Napraforgó Webfejlesztés. A kiváló ár/érték arányú oldalak fejlesztője.

© Copyright 2020 Napraforgó Webfejlesztés.

Mobirise