amp template

Gulyás László

Festőművész

„1960-ban született Budapesten. A Képző-és Iparművészeti Szakközépiskolát reklámgrafika tagozaton végezte majd 1983-87-ig a Magyar Képzőművészeti Főiskola hallgatója volt.
A festő édesapa útnak indító hatásán túl elsősorban Rembrandt festészetének egyetemes hatása alatt érleli ki személyes képi világát, sajátítja el a régi nagy mesterek festési technikáját. Éppen ez különíti el legtöbb kortársától. Őt nem a festészet felszámolása, agóniájának dokumentálása, hanem a nagy hagyomány továbbélése érdekli. Különösen a családjáról készült élettel és harmóniával készült képei mutatják kibontakozó tehetsége legfőbb értékeit. A magyar kultúrát mindig is hitelesítette a szakmai felkészültség és tisztesség, a hagyományok tisztelete és az elmélyültség. Gulyás Lászlóra mindez jellemző. Harsány világunkban nemcsak festői előadásmódja lehet bíztató, de tematikájának mélységes humánuma és az a szeretetteljes közeg, amit megjelenít képein. A gyermeki lékek tisztaságát, egy szépen megráncosodott arc gondolatiságát gyakran jeleníti meg. Különös felkészültséggel alkalmazza a fény-árnyékhatásokat, amelynek során bravúrokra képes. Emellett festői szépséget jelent a hideg-meleg színek tudatos ellenpontja, mely a térhatás megjelenítését szolgálja. Harmonikus színei mellett feltűnik kivételes vonalkultúrája, melyben kitapintható képzettsége.”

Kiemelkedően fontos munkái:
Ravasz László püspök egészalakos portréja (250 x 150 cm) a Budapesti Református Kollégium dísztermében,
az érdi Barokk Templom oltárképe (250 x 150 cm),
Erzsébet királyné és Kossuth Lajos portréi (220 x 150 cm) Pesterzsébeti Városházán,
Deák Ferenc, Vörösmarty Mihály, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Lajtha László portréi (100 x 80 cm) és még sok kisebb portré közgyűjteményekben.

Díjak

1983

Kalocsa grafikai pályázat I. díj

1985

Budapest, plakátpályázat II. díj

1998

Budapest, Galéria 13. festészeti különdíj

2000

Budapest, Gaál Imre Galéria festészeti díj

2004

Budapest Gaál Imre Közönség díj

2004

Budapest Csili önarckép bienálé

Galéria

Írj nekem!

Kapcsolat

Mobil: +3630-244-2418
E-mail: laci960@t-online.hu 


Az oldal támogatója a Napraforgó Webfejlesztés. A kiváló ár/érték arányú oldalak fejlesztője.

© Copyright 2020 Napraforgó Webfejlesztés.

Mobirise