free portfolio web templates

Fehér Sándor

Festőművész

Mobirise

1946 márciusában születtem Besenyszögön. Már általános iskolában is sokat rajzoltam.

Nyolcadikos koromban 1959-ben a Szegedi Képzőművészeti Iskola országos fölmérő versenyén bejutottam a legjobb három közé és így fölvételt nyerhettem volna a főiskolára.

A szüleim „ez nem szakma fiam” kijelentéssel nem támogatták így inkább szakmát kellett tanulnom.

A festészet szeretete nem múlott el, de nem sokat foglalkoztam vele, mert elkezdtem zenélni 1963-ban,  és a mai napig is zenélek. 1990-ben kezdtem el egyszer (mások unszolására) a festést autodidakta módon és próbálkoztam az olajfestészettel. 

Nem volt könnyű, mert akkor még nem voltak oktató videók, Youtube stb. Sokat fotóztam és 5-6 évig saját fotóimat próbáltam megfesteni.

Mivel gyerekorom ahhoz kötődik, hogy sok helyen laktunk főleg tanyán, faluban kedvenc témám a természet, általában a víz, az erdő. Olajjal festek, ecsetel, festőkéssel.

Most így nyugdíjas koromra a zene és a festészet maradt. Az én mottóm: Ha nem próbálsz ki valamit, sosem tudod meg hogy képes vagy rá.


I was born in March 1946 in Besenyszög, Hungary. I drew a lot already in elementary school. 

In 1959 at the national competitions of the Szeged Fine Arts School I was ranked among the top three and thus I could be admitted to the college.

My parents did not support me "this is not a profession son" so I had to study a profession.

The love of painting did not go away, but I didn't care much for it, because I started playing music in 1963 and I still do music.

In 1990 I started to paint. It was not easy, because at that time there were no educational videos, Youtube, etc. I took a lot of photos and tried to paint my own photos for 5-6 years.

Since my childhood is related to the fact that we have lived in many places mainly on farms, in the village so my favorite theme is nature, usually water, and forest.

I paint with oil, brush, paint knife. My motto: If you don't try something, you will never know that you are capable of it.

Galéria

Írj nekem!

Kapcsolat

E-mail: feherleo@gmail.com


Az oldal támogatója a Napraforgó Webfejlesztés. A kiváló ár/érték arányú oldalak fejlesztője.

© Copyright 2020 Napraforgó Webfejlesztés.

Mobirise