website creation software

Bartos Kinga

Festőművész

1977-ben születtem Jászberényben. Általános-és középiskolai tanulmányaimat is itt végeztem. 2001-ben diplomáztam a Nyíregyházi Főiskola rajz-vizuális kommunikáció tanár szakán, ahol Szepessy Béla, Bodó Károly, Lukács Gábor voltak mestereim. A főiskola elvégzése után kerültem a jászberényi Hamza Múzeumba, ahol egy évig dolgoztam gyűjteménykezelőként. 2002 őszétől a jászfényszarui Általános Iskola és Kooperatív Művészeti Alapiskolában tanítok rajzot, festészetet és grafikát.

2004 májusában kiadványszerkesztő szakképesítést is szereztem. Alapító tagja vagyok az 1999-ben, művészetet kedvelő és gyakorló fiatalokból alakult Hamza Studio-nak, akikkel évente egy-két csoportos kiállításon veszek részt. Csoportunk tagjai mind szakirányú végzettséggel rendelkeznek.

A művészet, gyermekkorom óta nagyon közel áll hozzám, ebben nőttem fel, hiszen édesanyám kiváló művelője a festészetnek. Az ő révén jó néhány művészeti kiállításra, rendezvényre is eljutottam, és számos művésszel ismerkedhettem meg személyesen is. Leginkább a festészet, ami meghatározó az életemben, de a grafika és a fotó sem áll távol tőlem. Modern korunk „új művészete”, a számítógépes grafika is felkeltette érdeklődésemet az utóbbi években. A számítógép és a művészet összekapcsolódásának számos területe nyújt érdekes és különleges lehetőségeket, melyeket szeretnék minél mélyebben megismerni.

Kiállítások

1993

Kemence

Csoportos

2000-2003

Jászberény

Csoportos

2001

Nyíregyháza

Csoportos

2003

Jászárokszállás

Csoportos

2004

Budapest

Egyéni

2005

Firenzei Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Biennálé

Galéria

"Muzsika" sorozat, computergrafika, 25x10 cm

Írj nekem!

Kapcsolat

E-mail: piru@pr.hu 


Az oldal támogatója a Napraforgó Webfejlesztés. A kiváló ár/érték arányú oldalak fejlesztője.

© Copyright 2020 Napraforgó Webfejlesztés.

Mobirise